Mustikkavuoren pulkkamäki & avantouinti

Ähtärin keskustan läheisyydessä Ouluveden rannalla Niemenpääntien päätepisteessä on Mustikkavuoren tanssilava, pulkkamäki ja avantouintipaikka.  Niemenpääntie on jyrkkämäkinen ja tietä tuleekin ajaa varoen.  Lavan vieressä on pulkkamäki, saunarakennus ja avanto talviuinnin harrastajille.

Pulkkamäkeä voi laskea entisen hyppyrimäen rinteessä. Pulkkamäki on talvisin etenkin lapsiperheiden suosiossa ja mäkeä lasketaan monenlaisilla välineillä.  Pulkkailu on perinteinen talvilaji ja monille tuttu harrastus lapsuudesta. Sitä on helppo harrastaa, ja se sopii monen ikäisille. Useimmiten pulkkamäessä viihtyvät lapsiperheet, koululais-ja päiväkotiryhmät sekä kaveriporukat. Pulkkailessa tulee kiivettyä mäen päälle useita kertoja, jolloin tulee myös kuntoiltua lähes huomaamatta.

mustikkavuori3

mustikkavuori5

mustikkavuori1919

mustikkavuori2

mustikkavuori4

Avannossa vesi on laitettu jatkuvaan liikkeeseen, jotta vesi ei jäätyisi eikä avantoa tarvitsisi avata uudelleen uidakseen siinä. Veden kierrättäminen suoritetaan uppopumpulla. Avantouinnin harrastajamäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Avantouinti on vanha luonnonparannusmenetelmä ja sitä käytetään edelleen itsehoitokeinona. Monille se on uusi extreme-laji, jolla mitata oman rohkeuden rajoja ja saada huippuelämyksiä. Mustikkavuoren avantoon voi kuka tahansa pulahtaa.

mustikkavuori6

mustikkavuori7

mustikkavuori8

mustikkavuori9

Mikäli avanto houkuttelee pulahtamaan liikuntatoimenjohtaja Osmo Sivén voi antaa lisätietoja saunan käytöstä 0400 869 481 tai sivuilta http://www.mitatekis.fi/naytaryhma.php?id=5108

Osoite:  Niemenpääntie 75

63700 Ähtäri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s