Pihlajakosken kota

Alavudella Kätkänjoen kylällä sijaitsee sympaattinen Pihlajakosken kota metsän siimeksessä Salonojan varrella. Kota on rakennettu vuosien 2009-2011 aikana Kätkänjoen kalastusseuran ja kyläseuran toimesta Ely-keskuksen rahoituksella.

Sillalla kävellen

Kodalle kulkee viehättävä polku metsän läpi Salonojan rantaan, jonka yli voit astella puusiltaa pitkin. Varsinkin keväällä Salonoja virtaa tässä Pihlajakosken kohdalla voimakkaasti. Heti sillan jälkeen saavut laavulle.

Joki keväällä

Kota keväällä

Kota kevättalvella

Kevättalvella käydessäni huomasin, että kotaa oli paljon käytetty myös talvisin, koska perille johti tallattu jäinen polku. Kodalle johtavan tienvarren molemmin puolin oli talvella vedetty myös kiva latu kyläläisten toimesta.

Silta kevättalvella

Latu keväällä

Kodalla on tulipaikka, jonne kyläseura toimittaa puut tulentekoa varten. Ritilän päällä onnistuu hyvin nokipannukahvin keittäminen.

Tulipaikka

Nuotio

Autolla pääsee sulan maan aikaan hyvin lähelle kotaa. Alavuden keskustan suunnalta ajetaan Kätkänjoen tietä pitkin kunnes käännyt oikealle Mesimäentielle. Aja noin 1 km ja käänny jälleen oikealle Kätkäntielle, jota pitkin noin 70 metriä ja käänny vasemmalle. Tällä tiellä ei ole nimeä. Jatka noin 1,2 kmilometriä ja parkkipaikka on tien oikealla puolella, mistä on noin 100 metrin metsäpolku sillalle.

Huonon kelin aikaan kannattaa auto jättää Kätkäntien varteen ja kävellä siitä tuo vajaa 1,5 km kodalle.

Jätä kommentti