Ähtärinsalmen uusi laavu

Ähtärinsalmelle on rakennettu muutama vuosi sitten Ähtärin reserviläisten toimesta kiva uusi laavu palaneen tilalle. Paikka on hieno Ähtärinjärven rannalla ja Väliveden ulkoilureitin varrella. Laavulle on vain lyhyt kävelymatka Ähtärinsalmen venesatamasta.

venesatama

Hyvä paikka jättää auto on Ähtärinsalmen venesataman parkkipaikalle, täältä löytyy myös siisti ulkohuussi, mitä laavun läheisyydestä ei löydy. Parkkipaikalta lähdetään kävelemään eteenpäin rantaa pitkin kulkevaa pikkutietä (ei siis jatketa eteenpäin Avainniementietä, vaan rantaa pitkin). Hyvin pian näkyy opasviitta ja reittimerkintä vasemmalle polulle, jota pitkin laavulle on vain noin 200 metriä.

reitin alku (2)

polkua pitkin laavulle (2)

laavu (2)

SOS kyltti (2)

puulato

Kaupunki toimittaa laavulle puut. Laavulta lähtee polku rantaan, jossa avautuu upea näkymä Ähtärinjärvelle. Lämpinä kesäpäivänä tässä voisi pulahtaa uimaankin.

polku rantaan (2)

Ähtärinjärvi (2)

Laavu sijaitsee Väliveden hienon ulkoilureitin varrella, aivan sen pohjoisimmassa päässä. Löydät lisää tietoa ja tarkemman kartan 24 kilometrin mittaisesta reitistä linkistä.

Väliveden ulkoilureitin kartta (2)

opasviitat (2)

Ajo-ohje parkkipaikalle: Avainniementie 25, 63700 Ähtäri.

Aja Ähtäristä Itä-Ähtärintietä noin 4,4 km. Ennen Ähtärinsalmen siltaa kääntyy vasemmalle Avainniementie, jota ajetaan noin 250 metriä ja saavut Ähtärinsalmen venesataman parkkikselle. Parkkipaikalla ei ole viittaa laavulle, mutta viitoitus löytyy kun kävelet eteenpäin rantaa pitkin. Laavulta voit jatkaa myös eteenpäin ja saavut jälleen Avainniementielle, jonka Väliveden ulkoilureitti ylittää. Tietä pitkin on mahdollista palata takaisin parkkipaikalle tai jatkaa reittiä pitkin esimerkiksi Seitenkuhilaan laavulle.

Jätä kommentti