Teeren kieppi – esteetön luontopolku

Teeren kieppi on noin 2,5 kilometrin mittainen viehättävä esteetön reitti Tuurissa. Reitti ja siellä olevan kodan ovat rakentaneet Töysän Yrittäjät yhteistyökumppaneiden avustuksella. Avajaisia vietettiin elokuun lopussa vuonna 2022. Reitin kohokohta on upea laavu hienolla kallioisella paikalla.

artikkeli pieni

Reitin oikeaoppinen kulkusuunta tulee laavulle jo alkuvaiheessa. Jos kuitenkin haluat ensin patikoida pidemmän pätkän ennen evästelyä, niin kannattaa kiertää  reitti toiseen suuntaan, kuin mitä parkkipaikan viittojen perusteella lähtösuunta on. Näin saavut laavulle reitin loppuvaiheessa. Tien sivussa olevalta parkkipaikalta on tällöin lähdettävä vasemmalle menevälle tielle, josta esteetön reitti kääntyy pian oikealle viittojen mukaisesti. Reitti kiertää Riiho Resort lomakylän ja kulkee osittain vanhaa Kuuden tähden reitistöä sivuten.

opasviitta

IMG_8533

IMG_8493 (2)

IMG_8501 (2)

Sorastettu ja leveä reitti tarjoaa hyvin kauniita maisemia matkan varrella. Reitillä on hyvät opasteet ja luontotauluja seuraamalla on mahdollista tutustua Tarmo Teeren elämään. Myös geokätköjä löytyy lähettyviltä.

IMG_8504

IMG_8506 (2)

Juuri ennen ”Katko” nimistä laavua, on hieman jyrkempi nousu, jolloin pyörätuolilla kulkevat saattavat tarvita työntöapua. Laavun yhteydessä on huussi ja puukatos. Nuotiopaikan yllä on ritilä, jossa makkaranpaisto onnistuu vaivatta. Laavulta takaisin parkkipaikalle on noin puoli kilometriä.

IMG_8513 (2)

IMG_8519 (2)

IMG_8523 (2)

Luontopolku ja laavu ovat saaneet Leader-rahoitusta Kuudestaan ry:ltä. Myös alueen yritykset ovat antaneet yksityistä rahoitusta hankkeeseen, joka toteutettiin Töysän Yrittäjät ry:n toimesta.

Parkkipaikan osoite: Riihontie 321, 63610 Tuuri (Töysä, Alavus)

Ajo-ohje: Ajettaessa valtatie 18 välillä Alavus-Ähtäri, seuraa Tuurin jälkeen Riiho Resortin viittoja. Käänny Tuurista Ähtärin suuntaan ajettaessa oikealle Riihontielle. Tätä noin 3 kilometriä ja parkkipaikka on selkeästi merkitty tien vasemmassa laidassa.

Jätä kommentti