Isokallion autiotupa ja laavu

Isokallion autiotupa ja laavu sijaitsevat Töysässä Iivarin liikuntakeskuksesta Tohnin suuntaan kulkevan hiihto- ja patikointireitin varrella.  Töysän Talsijat ovat talkootyönä ahkeroineet vuokramaalle autiotuvan, laavun, puuliiterin ja vessan, jotka ovatkin verrattain hyväkuntoisia.

Mikäli haluaa patikoinnin sijasta mennä autolla tai pyörällä mahdollisimman lähelle Isokalliolla sijaitsevaa autiotupaa, voi ajaa Lintukalliontietä Töysän suunnasta 1,7km, kääntyä oikealle Isokallion metsätielle, sitä noin 1,9km ja saavut pienelle parkkipaikalle, josta johtaa polku metsän poikki noin 300 metrin päähän kohteeseen.

Blogiin Reitti autiotuvalle alkaa (1)

Blogiin Saavumme perille

Blogiin Kartta kohteessa pienempi versio

Autiotuvalla voi yöpyä, sillä tuvasta löytyy muutamalle hengelle nukkumapaikat. Koska autiotupa ja laavu sijaitsevat hiihtoreitin varrella, on siellä myös mahdollista piipahtaa keittelemässä kahvit tai paistaa makkarat nuotiolla.

Blogiin Isokallion tupa rajattu

Blogiin Isokallion laavu3

Blogiin Isokallion autiotupa ja laavu

Blogiin ja vielä näkymä

Isokallion laelta näkee pitkälle Housunjärvelle saakka.

Blogiin Puulato ja hyyskä koko kuva

Puuliiteri ja vessa on sijoitettu laavusta oikealle jatkuvan polun varrelle vähän piiloon. Samalta reitiltä lähimaastosta löytyi myös luonnonantimia – kantarelleja ja puolukoita.

Blogiin Puulato2

Blogiin Kartalle parempaa käyttöä

Kuuden tähden reitistön karttaa voi hyödyntää monin eri tavoin.

Blogiin Puolukka alkaa kypsyä

Tasokoordinaatit: N 69,52013  E 33,4996

 

Yksi ajatus artikkelista “Isokallion autiotupa ja laavu”

Jätä kommentti