Okskota

Okslammen rannalla Alavudella oleva Okskodan vanha kota ja laavu ovat saaneet kuluneen kesän 2014 aikana kaverikseen uuden uutukaisen kodan. Alavuden Tervajalat ovat sen talkoovoimin pystyttäneet kaupungin vuokraamalle tontille.

Blogiin Okskodan laavu 3

Okskota on helposti saavutettavissa jalan, pyörällä, autolla tai muilla kulkuneuvoilla kääntymällä kantatie 66:lta Fasadin kohdalta Okslammentielle. Tietä kuljetaan n. 3,8km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Okskota kyltin kohdalta. Tätä jatketaan parkkipaikalle saakka noin 600 metriä. Parkkikselle mahtuu muutama auto ja siitä on jalan jatkettava kodalle  vain noin 50 metrin matka.

Blogiin Tienviitta Okskodalle

Blogiin Uusi retki Okskodalle elokuussa

Paikka on sijaintinsa ja monipuolisuutensa vuoksi suosittu lähiretkeilykohde. Paikalta löytyy vanha kota, uusi kota, laavu, tulentekopaikka, puulato, huussi ja lammelle johtava pieni laituri.

Blogiin Uusi kota versio

kodan sisältä

kota

Blogiin Okskodan laavu

Blogiin Laavu ilta-auringossa

Blogiin Okslampi3

Blogiin Puulato

Blogiin Näkymä lammen suunnalta

Blogiin Laituri

Blogiin Lumme alkanu uuden kukinnan

Blogiin Sieni

Kodalle on mahdollista kulkea Kuuden Tähden patikkareittiä pitkin kävellen tai maastopyörällä. Aiemmin ränsistyneessä kunnossa oleva reitti on nyt hyvin näkyvissä lisääntyneen maastopyöräilyn ansiosta. Hyvän lumitalven salliessa Okslammen kautta ja kodan ohi kulkee myös perinteisen hiihtoreitti, jonka kautta on päässyt hiihtäen aina Kontiaisille saakka.

Tasokoordinaatit: 62.563409, 23.532565

Jätä kommentti