Sapsalammin uimaranta

Sapsalampi sijaitsee Alavuden kaupungin eteläosassa, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan rajalla. Kylä on vanhaa kivikautista asuma-aluetta, myös lappalaiset ovat pitäneet kylää aikanaan metsästys- ja kalastusalueenaan. Sapsalammin uimaranta sijaitsee kylätalon läheisyydessä. Uimaranta on siisti, viihtyisä ja se houkuttelee viettämään rentoa ja rauhallista kesäpäivää.

Kylän nykyinen asutus on tullut 1560-luvun puolivälin tienoilla. Tänä päivänä kylän talouksista vajaa puolet saa toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. Noin 400 asukkaan kylässä on runsaasti myös eri alojen yritystoimintaa. Kirjastoauto kiertää joka toinen viikko. Sapsalampi on useiden kymmenien järvien ja lampien kylä. Kauniit järvimaisemat ovatkin houkutelleet kylään toistasataa kesämökkiä. Kesäisin kylän asukasmäärä lähes kaksinkertaistuu.

sapsu1

sapsu2

sapsu3

sapsu5

sapsu6

Reittiohje: Kyrönniementie 14, 63340 Alavus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s